Pastă de ardei capia pentru iarnă – rețeta Părintelui Efrem de la Dervent

Ingrediente:

6 kg de ardei capia
6 linguri de ulei
1 linguriță de zahăr
sare, după gust

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Mod de preparare:

Ardeii se taie în jumătate, se scot cotoarele și semințele și se spală. Se taie șuvițe și se dau apoi prin mașina de tocat pentru a obține o pastă fină. Sau se poate folosi un blender/robot de bucătărie. Pasta se lasă într-un lighean. În ziua următoare, se trage sucul pe care l-au lăsat cu un furtun. Acest lucru reduce semnificativ durata fierberii.

În pasta de ardei se pune sare, după gust, și se așază apoi cratița pe foc. Amestecați ocazional, folosind o lingură de lemn, pentru a nu se lipi de fundul vasului. Se adaugă zahărul și uleiul și se amestecă bine. Se lasă la fiert până scade și se îngroașă, circa 2-3 ore. Părintele Efrem spune că pasta de ardei este gata când lingura stă drept în ea. Cât este fierbinte, se toarnă în borcane de sticlă care se închid ermetic. Se întoarce cu fața în jos și se lasă să se răcească în voie, până a doua zi, după care se strămută în cămară.

Sursa: lataifas.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *