Pastă de ardei capia pentru iarnă – rețeta Părintelui Efrem de la Dervent

Ingrediente:

6 kg de ardei capia
6 linguri de ulei
1 linguriță de zahăr
sare, după gust

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Mod de preparare:

Ardeii se taie în jumătate, se scot cotoarele și semințele și se spală. Se taie șuvițe și se dau apoi prin mașina de tocat pentru a obține o pastă fină. Sau se poate folosi un blender/robot de bucătărie. Pasta se lasă într-un lighean. În ziua următoare, se trage sucul pe care l-au lăsat cu un furtun. Acest lucru reduce semnificativ durata fierberii.

În pasta de ardei se pune sare, după gust, și se așază apoi cratița pe foc. Amestecați ocazional, folosind o lingură de lemn, pentru a nu se lipi de fundul vasului. Se adaugă zahărul și uleiul și se amestecă bine. Se lasă la fiert până scade și se îngroașă, circa 2-3 ore. Părintele Efrem spune că pasta de ardei este gata când lingura stă drept în ea. Cât este fierbinte, se toarnă în borcane de sticlă care se închid ermetic. Se întoarce cu fața în jos și se lasă să se răcească în voie, până a doua zi, după care se strămută în cămară.

Sursa: lataifas.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10%
Reducere

la prima comandă

Abonează-te la newsletter!

* Codul se trimite automat după abonarea prin e-mail, iar reducerea se aplică produselor care nu au deja o promoție. Dacă în 5 minute nu ai primit mesajul de la noi, te rugăm să verifici folderele de Spam și de Promoții.