Pastă de hrean, roșii și usturoi

Roșiile fac o pereche bună cu usturoiul și veți vedea că și cu hreanul. Este un amestec reușit de arome.

Ingrediente:

– 4 rădăcini de hrean
– 1-2 căței de usturoi
– 1,5 kg de roșii
– sare, după gust

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

Mod de preparare:

Puneți rădăcinile de hrean într-un castron cu apă rece. Lăsați-le câteva ore (eventual de seara până a doua zi dimineață) și apoi curățați-le de coajă. Dați-le pe răzătoare sau procesați-le în robotul de bucătărie pentru a le mărunți cât mai fin. Transferați pasta obținută într-un bol. Puneți sare și lăsați să stea 30 de minute. Între timp, spălați bine roșiile și tăiați-le în jumătăți, apoi tocați-le mărunt. Curățați usturoiul de coajă și zdrobiți-l prin aparatul special de usturoi. Adăugați roșiile și usturoiul peste pasta de hrean și amestecați bine. Lăsați amestecul să stea 10-12 ore, apoi amestecați din nou. Dacă mai este nevoie, mai adăugați sare. Transferați pasta de hrean, roșii și usturoi într-un borcan de sticlă, închideți-l ermetic, sterilizați-l și păstrați-l în frigider.

Poate fi folosit ca sos sau dressing pentru sandvișuri, salate, lipii, paste etc. Cel mai bine merge alături de mâncăruri gătite. Dar îl puteți de asemenea întinde pe pâine și servi ca atare. Este foarte gustos și sănătos. Veți vedea câte beneficii au ingredientele din acest preparat.

 

Sursa: lataifas.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *