Pate de linte roșie

Ingrediente:

o cana de linte
1 ceapa tocată
1 morcov mic
3 catei de usturoi (sau dupa gust)
1 mana de patrunjel tocat
2-3 linguri de lamaie
2-3 linguri ulei masline extravirgin
condimente: sare, piper, busuioc uscat, boia dulce, curcuma/turmeric (după gust)

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Mod de preparare:

Pune lintea la fiert impreuna cu ceapa tocata marunt, usturoiul taiat marunt si morcovul dat pe razatoare.

Lasa sa fiarba pana scade apa pentru ca lintea sa ramana cat mai uscata.

Lasa sa se raceasca si apoi paseaza legumele cu ajutorul unui blender.

Adauga condimente dupa gust, zeama de lamaie, sare si piper si mixeaza in continuare.

Adauga si doua trei linguri de ulei de masline sau chiar mai mult daca doresti o compozitie mai cremoasa.

Pune pateul intr-un bol sau intr-un recipient cu capac, presara cateva frunze de patrunjel deasupra si serveste-l pe paine proaspata sau prajita, precum si alaturi de legume proaspete.

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *