fbpx

Pentru o cină perfectă – Pui cu roșii, ciuperci și usturoi la tigaie

Ingrediente:

1 kg de ciocanele de pui (pulpe, aripi, piept sau chiar ficatei)
500 g de ciuperci
bulion (sau suc de rosii, rosii proaspete, rosii in bulion)
5-6 catei de usturoi
30 ml de vin alb
3-4 linguri de ulei
piper
sare
cimbru

Băcănia Sorriso
Miere 100% naturală

Livrată direct la ușa ta de la mici producători locali.

Mod de preparare:

Turnam uleiul in tigaie si aprindem focul.

Cand uleiul s-a incins, punem puiul in tigaie. Nu trebuie sa prajim carnea de pui, trebuie doar sa se albeasca putin carnea, pe fiecare parte, dureaza aproximativ 2 minute pentru fiecare parte.

Adaugam si ciupercile taiate in jumatati in tigaie si adaugam putin apa, cam 150 ml de apa.

Acoperim tigaia cu un capac si reducem focul la minim, lasam sa fiarba pana cand carnea este bine patrunsa. Daca este pui din comert, dureaza cam 25 de minute.

Cand ciupercile se inmoaie, adaugam bulionul, eu am adaugat 200 g de bulion, o lingurita de cimbru, o lingurita cu varf de sare, o jumatate de lingurita de piper.

Tot acum adaugam in tigaie vinul si usturoiul, apoi punem din nou capacul si mai lasam totul sa fiarba cam 15-20 de minute, pana cand se inmoaie foarte-foarte bine carnea.

Pofta buna!

Sursa: pofta-buna.com

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *