Toate efectele benefice ale busuiocului se datorează conţinutului său bogat în ulei esenţial, taninuri, acid cafeic şi rosmarinic, componentele sale având o acţiune antispastică, antimicrobiană, carminativă, stomahică şi antifungică.
Pesto din roşii şi busuioc
Ingrediente:
• 250 grame de roşii uscate la soare
• 2 căni de busuioc proaspăt
• 2 căţei usturoi
• 1/4 cană sâmburi de pin
• 1/4 cană ulei de măsline
• 1/4 cană brânză de caju
Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale
Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un blender şi se amestecă până la omogenizare.
Sos de busuioc
Ingrediente:
– 15 frunze de busuioc proaspăt, marunțite sau 1 lingură mare de busuioc uscat, din plic
– 2 căţei de usturoi, pisați
– 2 linguri oțet
– 2 linguri pastă de roșii
– 50 ml. ulei de măsline
– sare si piper după gust
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un blender şi se amestecă până la omogenizare.
Se poate servi lângă preparate la grătar, carne, cartofi fierți sau copți.