Pesto – vedeta sosurilor din bucătăria italiană

Toate efectele benefice ale busuiocului se datorează conţinutului său bogat în ulei esenţial, taninuri, acid cafeic şi rosmarinic, componentele sale având o acţiune antispastică, antimicrobiană, carminativă, stomahică şi antifungică.

Pesto din roşii şi busuioc

Ingrediente:

• 250 grame de roşii uscate la soare
• 2 căni de busuioc proaspăt
• 2 căţei usturoi
• 1/4 cană sâmburi de pin
• 1/4 cană ulei de măsline
• 1/4 cană brânză de caju

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un blender şi se amestecă până la omogenizare.

Sos de busuioc

Ingrediente:

– 15 frunze de busuioc proaspăt, marunțite sau 1 lingură mare de busuioc uscat, din plic
– 2 căţei de usturoi, pisați
– 2 linguri oțet
– 2 linguri pastă de roșii
– 50 ml. ulei de măsline
– sare si piper după gust

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un blender şi se amestecă până la omogenizare.

Se poate servi lângă preparate la grătar, carne, cartofi fierți sau copți.

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *