Piept de pui la cuptor după o rețetă specială, festivă – Un deliciu care merită încercat măcar o dată

Ingrediente:

500-700g piept de pui
50 g unt
3 mere
1 lămâie
1 lingură miere
3 căței de usturoi
1/4 linguriță piper
2 lingurițe sare
cimbru
1 linguriță condimente pentru carnea de pui

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Mod de preparare:

1. Spălăm carnea de pui, o uscăm și o frecăm cu o linguriță de sare.

2. Facem tăieturi orizontale pe bucățile de carne, la o distanță de 2 cm între ele.

3. Tăiem felii subțiri cățeii de usturoi, iar untul cubulețe mici. Tăiem felii și lămâia și merele…

4. În fiecare tăietură făcută în carnea de pui, așezăm câte o bucățică de unt, o felie de usturoi, una de lămâie, una de măr și o crenguță mică de cimbru.

5. Așezăm bucățile de carne pe o tavă de copt. Le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20-25 de minute.

6. Amestecăm mierea cu sarea, piperul și condimentele pentru carnea de pui. Scoatem tava din cuptor și tapetăm carnea cu sosul obținut, pe urmă coacem încă 10-15 minute. Poftă bună!

Sursa: suntgospodina.net

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.