Piure de cartofi în stil mediteranean

Piureul de cartofi în stil mediteranean reprezintă o rețetă de mâncare cu puține calorii, dar bogată în fibre.

Acesta se poate adapta în funcție de preferințe și îl puteți consuma ca atare sau drept garnitură la fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Această versiune este cu un ulei de măsline și verdețuri aromatice care se regăsesc în bucătăria cu specific mediteranean.

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

Ingrediente pentru piure de cartofi în stil mediteranean:

– 900 g cartofi
– 2 căței de usturoi zdrobiți
– 1/4 cană ulei de măsline
– 1/2 cană supă de legume
– 2 lingurițe de pătrunjel verde, tocat
– 2 lingurițe de tarhon verde, tocat
– 2 lingurițe de busuioc verde, tocat
– sare
– piper

Mod de preparare:

1. Curățați cartofii de coajă și îi tăiați sub formă de cubulețe.
2. Puneți apă la fiert într-o oală și, când începe să clocotească, adăugați cartofii, pe care îi fierbeți până când se pătrund bine, apoi scurgeți apa.
3. Adăugați 1/2 cană de supă, ulei de măsline, usturoiul zdrobit, sare și piper.
4. Folosind un mixer sau un zdrobitor, pisați cartofii.
5. După ce cartofii au fost bine zdrobiți, presărați busuiocul, tarhonul și pătrunjelul, după care amestecați bine totul.

Vă dorim poftă bună!

Sursa: yve.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *