Pizza la tigaie, gata în 10 minute

Pizza în tigaie este foarte răspândită în America de Sud deoarece are un timp foarte redus de gătit. Dacă te grăbești, pariază pe această rețetă rapidă și foarte ușoară și nu vei fi dezamăgit.

Cumperi un aluat de pizza din comerț, îl întinzi și îl așezi într-o tigaie de clătite cu fundul gros sau in una de fonta unsă în prealabil cu puțin unt sau ulei.

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

Așezi tigaia pe foc mic și o lași circa 4 minute, până aluatul se umflă și formează niște bule la suprafață. Îl întorci ca pe clătită și continui gătirea.

Ungi partea deja gătită cu sos de roșii sau ketchup, adaugi fâșii subțiri de șuncă, felii de salam și mozzarella și acoperi cu un capac. Lași între 5 și 10 minute și, gata, pizza este bună să fie mâncată.

Simplu și bun!

O pizza în tigaie de la A la Z

Dacă te afli printre persoanele cărora le place să facă pizza de casă de la A la Z, mai întâi începi prin a pregăti un aluat mai moale și mai puțin elastic decât cel tradițional de pizza.

Amesteci 150 g făină cu ½ de plic de praf de copt într-un bol și faci o gaură în mijloc. Pui două ouă, 3 linguri ulei de măsline și un vârf de cuțit cu sare. Amesteci bine cu o spatulă, apoi torni 150 ml de apă treptat, până când obții un aluat omogen, dar mai moale. Nu este nevoie să lași aluatul să se odihnească.

Îl pui imediat într-o tigaie fierbinte și unsă. După 4 minute de gătit la foc mic și după ce aluatul a fost întors, adaugi ingredientele pe care le dorești deasupra, acoperi cu un capac și lași 5-10 minute.

Avantajul unei pizza în tigaie este că majoritatea ingredientelor se gătesc sub capac, la sfârșitul preparatului și că se face foarte repede. Singura problemă ar fi că nu se gratinează ca la cuptor.

Sursa: www.paptot.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *