“Plăcintă” de legume – rețetă din Sfântul Munte Athos, fără aluat

Această mâncare de legume la cuptor este foarte gustoasă și aromată, fiind inspirată din bucătăria călugărilor din Muntele Athos.

Plăcintă de legume – rețetă

Ingrediente:

• 500 g de cartofi
• 400 g de roșii
• 200 g de brânză feta
• 2 vinete medii
• 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 lingură de mentă verde
• 1 lingură de oregano uscat
• sare și piper, după gust

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

Preparare:

Spălați roșiile, tăiați-le cubulețe și puneți-le într-o cratiță, pe foc. Adăugați usturoiul zdrobit, menta spălată și tocată mărunt și oregano. Amestecați și lăsați totul să fiarbă la foc redus circa un sfert de oră.

Într-o tigaie separată, se pune uleiul de măsline, ceapa și vinetele tocate fin. Se lasă focul mic și se călesc 10 minute, sau până când ceapa se înmoaie și devine transparentă.

Se toarnă acest amestec într-un vas yena sau într-o tavă de cuptor adâncă. Se acoperă apoi totul cu un strat de felii de cartofi cruzi, apoi se așază un strat de brânză feta, și la urmă se toarnă amestecul de roșii, usturoi și condimente pe toată suprafața vasului.

Se introduce tava în cuptorul încins și se lasă circa 45 de minute, sau până când cartofii sunt pătrunși și s-au înmuiat bine. Dacă observați că lichidul a scăzut foarte mult, acoperiți tava cu o folie.

Această mâncare de legume se poate servi ca atare, cu o salată de varză sau verdețuri, sau ca garnitură la o mâncare de carne.

Sursa: lataifas.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *