Plantă imunostimulatoare cu conținut bogat de minerale și vitamine și foarte puține calorii

Intrată în alimentaţia românilor de mai mulţi ani, rucola este considerată cea mai sănătoasă salată verde pentru că are un conţinut foarte bogat de minerale şi vitamine, oferind multe beneficii pentru sănătatea organismului uman.

Despre beneficiile consumului de frunze de rucola ne-a vorbit Iulian Stănescu, un cultivator de la Ştefăneşti, de lângă oraşul Piteşti. După cum spune Iulian Stănescu, „rucola conţine vitaminele A, C şi K, ce sunt extrem de importante pentru sistemele osos şi cardiovascular. O cană de frunze de rucola conţine aproximativ 20 micrograme de vitamina K. De asemenea, rucola conţine şi acid folic foarte benefic femeilor însãrcinate pentru cã previne problemele care pot apãrea în timpul naşterii.

Recomand rucola în dietele de slãbit deoarece este dã senzaţia de saţietate şi pentru cã poate inhiba pofta de mâncare ajutând la diminuarea consumului de grãsimi. Se recomandã de asemenea pentru tratarea anemiei, infecţiilor renale şi intestinale, pentru creşterea imunitãţii şi în curele de detoxifiere”.

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Studiile efectuate de universităţi din Italia şi Portugalia arată cã cei ce consumã frecvent rucola rãcesc mai rar, sunt predispuşi mai puţin la cistitã sau colitã. Explicaţia acestor efecte constã în acţiunea imunostimulentã directă a plantei, dar şi în conţinutul ridicat de vitamina C, care joacã un rol important în procesele imunitare. Fiind o sursă importantă de vitamina A (100g de rucola conţin 1424 micrograme de betacaroten), împreună cu flavonoizii din compoziţie,susţine sănătatea ochilor şi ajută la menţinerea pielii sănătoase.

De asemenea, rucola este şi o sursã de sulforan – o substanţã care determinã detoxifierea naturalã a organismului, și este cunoscutã pentru proprietãţile sale anti-cancerigene.

Rucola este un remediu de succes împotriva ulcerului, reprezentând o alternativă sigură şi naturală a tratamentului împotriva afecţiunilor stomacului. Reduce secreţia acidă a acestuia şi mediază activitatea hormonală pentru remedierea ulcerului. Este bogată în nutrienţi activi, care susţin digestia. O cană cu frunze de rucola consumata în timpul meselor, ajută tranzitul intestinal. Rucola, cu gustul său inconfundabil, este conoscută ca susţinător al ficatului şi al plămânilor.

Seminţele de rucola sunt folosite de secole pentru proprietăţile afrodisiace.

Sursa: adevarul.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *