Ingrediente blat:
5 oua,
1 banană mare,
8 curmale,
1 linguriță pudra de roscove,
3 linguri de cacao,
1 mana de merisoare,
1 mana migdale crude,
3 pătrățele de ciocolata neagra,
4 linguri de apa,
8 linguri de faina de arahide,
6 linguri de ovaz,
praf de copt.
Ingrediente crema:
500 grame iaurt,
6 curmale,
1 banana,
esență vanilie.
Preparare blat:
Se mixează albușurile spuma, peste care se adaugă galbenusurile. Separat, se mixează o pasta din 6 curmale, banana, apa, ovaz și ciocolata topita, amestecul se pune peste spuma de oua.
Se adaugă pudra de roscove și de cacao, faina de arahide și praful de copt,la final se adaugă migdalele mărunțite, merișoarele și 2 curmale tăiate cubulețe.
Se lasă la cuptor pana se rumenește.
Preparare crema:
Se mixează curmalele împreună cu banana și se adaugă peste iaurt, se pun 3-4 linguri de faina de arahide în crema și se lasă 30 de minute la frigider.
Se ornează cu fructe proaspete dupa preferinta.
Sursa: facebook.com/uleiuripresatelarecesifainuriproteice