Prăjitură de post cu morcovi

Ingrediente:

320 ml lapte de soia (neîndulcit),
1 lingură semințe de in (sau chia),
3 linguri apă,
1 lingură oțet de mere,
200 g făină,
60 g nucă de cocos,
1 linguriță praf de copt,
un praf bicarbonat de sodiu,
2 lingurițe scorțișoara,
70 g unt de cocos,
200 g zahăr; esență de vanilie,
2 morcovi rași,
1/2 conservă ananas,
un praf sare.

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Mod de preparare:

Combină laptele de soia cu oțetul de mere și amestecă. Lasă-l deoparte pentru 5-10 minute. Hidratează semințele de in sau chia în 3 linguri de apa și dă-le la frigider pentru 10 minute. Între timp, combină făina cu nucă de cocos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și praful de sare. Separat, bate zahărul cu untul de cocos, apoi adaugă laptele de soia și semințele hidratate.
Încorporează ingredientele lichide în cele uscate, adaugă morcovul și ananasul tocat cât mai mărunt. Toarnă compoziția într-o tavă și dă-o la cuptorul preîncalzit pentru 20 de minute, la 180 grade.

Pregătirea cremei:
Pentru cremă, combină untul de cocos cu zeama de lămâie, oțetul, esența de vanilie, apoi adaugă treptat zahărul pudra, în timp ce mixezi. După ce ai obținut o consistență omogenă, subțiaz-o puțin cu 1-2 linguri lapte de soia.
Taie blatul în 2 pe înălțime, dacă prajitura a ieșit suficient de înaltă și întinde 1/2 cantitatea de cremă între blaturi, iar cealaltă jumatate întinde-o deasupra. Dacă blatul nu e suficient de gros pentru a fi înjumătățit, întinde glazura doar deasupra acestuia.

Sursa: libertatea.ro

 

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *