Prăjitură “O noapte la Veneția”

Ingrediente (ptr cca 24 bucati):

pentru blatul cu cocos:

6 albusuri
6 linguri zahar
100 gr cocos
5 linguri faina

pentru blatul de cacao:

4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao
1/2 lingurita praf copt
esenta rom

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

pentru crema de vanilie:

6 galbenusuri
150 gr zahar
5 linguri lapte
200 gr unt
esenta vanilie

pentru glazura de ciocolata:

150 gr ciocolata
50 gr unt
5 linguri lapte

Mod de preparare:

Mixam albusurile spuma apoi adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea. Adaugam faina si cocosul si amestecam pana la omogenizare. Asa cum spuneam in introducere sfatul meu este sa reduceti putin cantitatea de cocos (cred ca 60 gr ar fi suficient).
Intindeti compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25\35) si lasam tava deoparte.

Mixam spuma albusurile. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, le incorporam, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt. Omogenizam si intindem in tava peste blatul cu cocos.

Coacem la 180 grade circa 15-20 minute.

Cat sta blatul in cuptor vom pregati crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam laptele si punem compozitia intr-un vas la bain-marie. Amestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase. Daca aveti experienta puteti pune vasul direct pe aragaz la foc mic. Crema va fi gata mai repede dar e de preferat sa folositi un vas cu fund dublu sau un vas antiaderent si sa amestecati continuu. In ambele situatii trebuie sa aveti mare grija, daca lasati crema mai mult decat trebuie se va taia.
Cand crema este gata adaugam vanilia si dam deoparte sa se raceasca. Frecam untul moale, la temperatura camerei pana devine cremos. Cand crema de vanilie este complet rece adugam cate o lingura in crema de unt si amestecam. Continuam astfel pana incorporam astfel toata crema de vanilie in crema de unt. Este foarte important sa fie crema de vanilie rece, daca va fi calda puteti compromite toata crema.
Intindem crema astfel obtinuta peste blatul rece.

Pregatim glazura. Punem intr-un vas, la bain-marie, ciocolata rupta bucatele, untul si laptele. Amestecam pana cand ciocolata este complet topita. Glazura astfel obtinuta o lasam sa se racoreasca si apoi o turnam deasupra prajiturii. Sub nici o forma nu puneti glazura calda pentru ca se va topi crema.

Dam prajitura la frigider peste noapte si a doua zi o taiem in forma de romburi cu un cutit bine ascutit.

Sursa: caietulcuretete.com

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *