Prăjitură pufoasă cu iaurt și mere, un desert rapid și aromat

Ingrediente (pentru 24 bucati):

1 kg mere
600 gr iaurt
10 linguri ulei
10 linguri zahar
16 linguri faina
1 lingurita bicarbonat
vanilie, scortisoara

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Mod de preparare:

Se rad merele, se scurg de zeama si se dau deoparte.

Se amesteca uleiul cu zaharul, se adauga si iaurtul si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se adauga faina se amesteca bine apoi punem si bicarbonatul stins cu otet si vanilia.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se pune jumatate din compozitie si se niveleaza uniform pe toata suprafata tavii (dimensiuni tava 25*35).

Se presara merele amestecate cu scortisoara.

Deasupra se pune jumatatea cealalta de compozitie si se da la cuptor.

Cand s-a rumenit deasupra se scoate, se lasa sa se raceasca si apoi se taie.

Sursa: caietulcuretete.com

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

2 Responses

  1. Ați uitat să menționați temperatura la care se coace. Presupun foc potrivit, 150-160°C cred, sau?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *