Producătorii noștri

Măsline în mâinile fermierului

Fiecare producător din ținuturile mediteraneene are o poveste unică care se exprimă prin produsele sale. Noi, cei de la Sorriso, am ales să lucrăm cu câțiva mici producători locali aleși cu mare atenție, pentru care respectul față de clientul final reprezintă unul din crezurile lor de viață, și care continuă cu pasiune ceea ce au primit de la înaintașii lor, pentru a vă umple masa de bunătăți și voie bună.

 

IOAKEIM ZAFIRIOU

Simantra, Halkidiki

Livada de măslini a familiei Zafiriou este situată pe blândele coline care străjuiesc satul Simantra din peninsula Halkidiki.

Pentru Ioakeim Zafiriou și fiii săi, măslina înseamnă viață și sănătate, experiența de trei generații în cultivarea măslinelor având ca rezultat obținerea unor măsline de o calitate excepțională.

 

 

 

NIKOLAOS TOLERIS

Simantra, Halkidiki

Familia Toleris este una dintre cele mai vechi familii producătoare de ulei de măsline extravirgin din peninsula Halkidiki.

Ferma Toleris se află în satul Simantra, o zonă de deal extrem de roditoare, ocupată în bună parte de livezi cu măslini.

Frații Toleris iubesc măslinul și roadele sale, purtând în inimi sentimentul adânc înrădăcinat al moștenirii primite de la înaintași, ce traversează neabătută timpul.

Uleiul de măsline al familiei Toleris este roada acestei legături puternice între om și pământul său.

 

IOANNIS STATHOPOULOS

Rontaki, Kyparissia, Messinia

Ferma lui Ioannis Stathopoulos se află în regiunea Kyparissia, Peloponez.

Ideea acestei ferme i-a aparținut înaintașului său, preotul Panagiotis Stathopoulos (Papakokkinos) care, în anii ’70 ai secolului trecut, a pus bazele acestui proiect, cu gândul de a cultiva măsline Kalamata „pentru a le trimite până la capătul pământului”.

Cu timpul, urmașii săi au continuat proiectul lui Papakokkinos, cultivând și distribuind nu doar măsline Kalamata, ci și măsline verzi, pastă de măsline, roșii uscate la soare (și nu în cuptor), pesto de roșii uscate la soare, salată și pastă de anghinare.