Cafea cu mastic, 100 gr

Cafea grecească cu mastic, combinația care te cucerește de la prima ceașcă.

Este o cafea care îți încântă mirosul și gustul și te încarcă cu energie.

Masticul este un produs natural unic, cu multe proprietăți benefice și utilizări variate, cunoscute înca din antichitate.

Masticul este rășina naturală a copacului Pistacia lentiscus var. chia, care crește doar în sudul insulei Hios.

Prima mențiune a „lacrimii” de mastic a fost făcută de Hippocrate, care a folosit masticul pentru prevenirea problemelor digestive, în răceli și ca apă de gură.

Sugestie de preparare: Se pune apă în ibric (apa se măsoară cu ceaşca cu care se bea cafea, cam 150 ml). Se pune la fiert. Dacă se bea cu zahăr, se pune în ibric o linguriţă de zahăr. Când apa este aproape de punctul de fierbere, se pun două lingurițe de cafea cu vârf (pentru fiecare ceaşcă). Se amestecă şi se lasă pe foc până când apar primele bule de aer pe marginea ibricului. Se ia de pe foc. Se amestecă. Acest procedeu se repetă de două ori. Se așteaptă două minute până se depune zațul, și apoi se toarnă în cești. Se servește împreună cu un pahar cu apă.

Produs 100% natural, fără coloranți, aditivi și conservanți chimici.

15,00 lei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Specificații

Descriere

• Greutate brută: 100 gr
• Greutate netă: 94 gr
• Ingrediente: cafea (98%), mastic din insula Hios (2%)
• Producție limitată

Informații suplimentare

Gramaj

250 gr., 500 gr., 1000 gr.