Rețetă de post delicioasă: ciorbă de perișoare din ciuperci

Ingrediente:

1 ceapa mare
1 ardei capia rosu
200 gr varza proaspata tocata
1 borcan legume pentru ciorbe (pastarnac, telina, morcov, patrunjel)
3 linguri ulei de floarea soarelui
1/2 cutie rosii pasate
2,5 l apa plata
sare si piper dupa gust
1 foaie de dafin

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Perisoare:

500 gr ciuperci
7 linguri cu varf de faina alba
1/2 lingurita turmeric
busuioc uscat
3 linguri ulei
verdeata (marar, patrunjel, telina)

Mod de preparare:

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete.

Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute.

Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de dafin, sare si piper macinat dupa gust, apoi lasam la fiert pana ne ocupam de prepararea perisoarelor.

Ciupercile se curata, se spala, se fierb in apa cu putina sare, cca 10 minute.

Scurgem ciupercile, le trecem prin robot si le amestecam apoi cu faina, pudra de turmeric, busuioc uscat, sare si piper dupa gust.

La final adaugam 3 linguri de ulei si amestecam pana obtinem un amestec omogen din care formam perisoare de marimea dorita, pe care le adaugam in ciorba de pe foc.

Reducem focul si lasam sa fiarba perisoarele pana se ridica la suprafata.

Adaugam rosiile pasate, mai dam cateva clocote si presaram verdeata tocata si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele.

Portionam in boluri sau farfurii si servim.

Pofta buna!

Sursa: www.bucataras.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *