Ingrediente:
12 linguri ulei de floarea soarelui
12 linguri lapte
12 linguri mari făină
12 linguri zahăr
3 ouă
7 g praf de copt
praf de sare
coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Batem ouăle cu un praf de sare și cu zahărul, până obținem o textură pufoasă. Punem și uleiul, laptele, coaja și sucul de lămâie și continuăm să amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm apoi făina amestecată anterior cu praful de copt și amestecăm până la omogenizare, cu o spatulă de silicon.
Tapetăm o tavă de tort cu hârtie de copt și turnăm compoziția în tavă. Uniformizăm și rotim tava de câteva ori, să iasă bulele de aer.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem timp de 25-30 de minute, depinde de cuptor.
Scoatem checul din cuptor și lăsăm să se răcească în tavă, după care scoatem din tavă, pe un platou, îndepărtând și hârtia de copt.
Presărăm cu zahărul pudră și servim!
Poftă bună!
Sursa: kiloretete.ro