Salată grecească cu quinoa, brânză și măsline

Aceasta salata cu quinoa a fost unul dintre aperitivele binevenite pe mesele de dupa sarbatorile de iarna, o salata lejera, foarte elogios apreciata de musafiri. Va fi si pe placul vegetarienilor.

Quinoa se spala intr-o sita sub jet de apa rece timp de doua minute, pentru a reduce din invelisul protector de saponine. Semintele sunt foarte mici, prin urmare aveti grija in ce fel de sita spalati, trebuie sa fie deasa ca cea pentru ceai.

Quinoa este o specie de planta cunoscuta sub denumirea populară talpa gâștei. Este o pseudo-cereală, cultivata pentru semințele sale comestibile. Provine din America de Sud si era considerata, in trecut, aurul incasilor. Quinoa era considerata sacra si era folosita de catre incasi in ritualurile lor. Este un tip de cereala bogata in proteine si aminoacizi care poate inlocui cu usurinta orice tip de cereala. Este bogata in proteine, fier, calciu, potasiu, cupru si ajuta la prevenirea diabetului de tip 2, astmului la copii, bolilor cardiovasculare, migrenelor si calculilor biliari. Quinoa are un indice glicemic de 53, care este considerat scăzut.
Eu nu vi-l recomand ca pe un medicament aici, ci ca pe un aliment pentru a obtine preparate delicioase.

Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4 portii

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

Ingrediente:
100 g quinoa
200 ml apa pentru fiert quinoa
1 castravete
100 g rosii
5-6 masline negre
5-6 masline verzi
2 fire de ceapa verde sau inele de ceapa rosie
100 g branza
3 linguri ulei de masline
sare, 1 lgr rasa oregano

Ulei de măsline extravirgin

Aurul lichid al Mediteranei – elixir al tinereții și sursă de sănătate.

Pentru sănătatea ta și a familiei tale, alege întotdeauna produse făcute din ingrediente naturale!

1. Quinoa se spala intr-o sita sub jet de apa rece timp de doua minute, framantand usor cu degetele, pentru a reduce din invelisul protector de saponine. Semintele sunt foarte mici, prin urmare aveti grija in ce fel de sita spalat, trebuie sa fie deasa ca cea pentru ceai. Am fiert-o 15 minute in 200 ml de apa, timp in care a scazut toata apa. Raportul de apa in care fierbe este de 2 la 1, dublu decat greutatea quinoa. Daca ramane apa, o scurgeti. Cu o furculita rasfirati quinoa fiarta periodic, pana se raceste.
2. Am taiat cubulete castravetele, rosiile, branza telemea de capra. Ceapa rosie se taie inele sau daca este verde, in diagonala de 1,5 cm. Maslinele le-am taiat rondele (erau fara samburi). Le-am amestecat toate ingredientele scrise intr-un castron incapator. Apoi am mutat salata pe un platou, dupa ce am gustat-o si potrivit de sare, atentie caci si telemeaua si maslinele sunt sarate.
Foarte simplu de preparat si delicioasa este, binevenita dupa zilele cu mese copioase si bogate in carne de la sarbatori.

Sursa: livit.ro

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *