Salată grecească cu quinoa, brânză și măsline

Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4 portii

Ingrediente:
100 g quinoa
200 ml apa pentru fiert quinoa
1 castravete
100 g rosii
5-6 masline negre
5-6 masline verzi
2 fire de ceapa verde sau inele de ceapa rosie
100 g branza
3 linguri ulei de masline
sare, 1 lingurita rasa oregano

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

1. Quinoa se spala intr-o sita sub jet de apa rece timp de doua minute, framantand usor cu degetele, pentru a reduce din invelisul protector de saponine. Semintele sunt foarte mici, prin urmare aveti grija in ce fel de sita spalati, trebuie sa fie deasa ca cea pentru ceai. Am fiert-o 15 minute in 200 ml de apa, timp in care a scazut toata apa. Raportul de apa in care fierbe este de 2 la 1, dublu decat greutatea quinoa. Daca ramane apa, o scurgeti. Cu o furculita rasfirati quinoa fiarta, pana se raceste.

2. Am taiat cubulete castravetele, rosiile, branza de capra. Ceapa rosie se taie inele. Maslinele le-am taiat rondele (erau fara samburi). Am amestecat toate ingredientele  intr-un castron incapator. Apoi am mutat salata pe un platou, dupa ce am gustat-o si potrivit de sare.

Sursa: livit.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.