Salată grecească cu quinoa, brânză și măsline

Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4 portii

Ingrediente:
100 g quinoa
200 ml apa pentru fiert quinoa
1 castravete
100 g rosii
5-6 masline negre
5-6 masline verzi
2 fire de ceapa verde sau inele de ceapa rosie
100 g branza
3 linguri ulei de masline
sare, 1 lingurita rasa oregano

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

1. Quinoa se spala intr-o sita sub jet de apa rece timp de doua minute, framantand usor cu degetele, pentru a reduce din invelisul protector de saponine. Semintele sunt foarte mici, prin urmare aveti grija in ce fel de sita spalati, trebuie sa fie deasa ca cea pentru ceai. Am fiert-o 15 minute in 200 ml de apa, timp in care a scazut toata apa. Raportul de apa in care fierbe este de 2 la 1, dublu decat greutatea quinoa. Daca ramane apa, o scurgeti. Cu o furculita rasfirati quinoa fiarta, pana se raceste.

2. Am taiat cubulete castravetele, rosiile, branza de capra. Ceapa rosie se taie inele. Maslinele le-am taiat rondele (erau fara samburi). Am amestecat toate ingredientele  intr-un castron incapator. Apoi am mutat salata pe un platou, dupa ce am gustat-o si potrivit de sare.

Sursa: livit.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *