Săpunul cu scorțișoară calmează sistemul nervos, alungă stresul și vindecă mâncărimile pielii

Trăim timpuri în care aproape toate lucrurile pe care le utilizăm, de la alimente la produsele de îngrijire corporală sau a casei, conțin chimicale ce ne pot afecta sănătatea. Săpunul este unul din acestea.

În acest articol dorim să vă prezentăm beneficiile săpunului cu adaos de scorțișoară.

Sorriso - delicii de poveste

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Direct de la mici producători locali.

Efectele sale calmante se răsfrâng atât asupra pielii, cât și a sistemului nervos.

Săpunul cu scorțișoară conține de regulă uleiul esențial extras din frunzele plantei. Unele mărci conțin și alte plante aromate cu efecte terapeutice, precum nucșoară, cuișoare sau portocală.

Produsele pe bază de uleiuri esențiale din plante au beneficiile pe care aromaterapia le are asupra psihicului și corpului nostru. Săpunul cu scorțișoară este recomandat îndeosebi persoanelor stresate, sau care muncesc mult, precum și celor suferă de mâncărimi ale pielii.

Parfumul scorțișoarei este atât de proaspăt și puternic încât produce efecte terapeutice notabile: reduce iritabilitatea, induce o stare de relaxare fără să producă insomnie, și în același timp redă energia pierdută.

Sorriso - cosmetice handmade

cosmetice

100% ingrediente naturale!

Uleiul esențial de scorțișoară are de asemenea proprietăți antiseptice și antibacteriene, de aceea acest săpun este foarte bun pentru pielea cu probleme.

Unele săpunuri conțin scorțișoară măcinată și au o textură abrazivă, care ajută la exfolierea pielii și îndepărtarea celulelor moarte.

Acest săpun poate fi preparat și în casă. Uleiul esențial de scorțișoară trebuie adăugat în cantități mici, pentru a nu irita pielea.

De aceea, cel mai bine este să vă cumpărați un săpun cu scorțișoară gata preparat și testat.

Puteți alege un sortiment care conține și alte plante cu efecte benefice pentru piele și sistemul nervos, precum cel care conține și lavandă.

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

Precauții: Unele persoane pot avea reacții alergice la uleiul esențial de scorțișoară, precum înroșirea pielii sau iritații. De aceea, cei cu pielea sensibilă ar trebui să evite utilizarea săpunului cu scorțișoară. Testați-l pe partea anterioară a brațului înainte de a-l utiliza pe întregul corp.

Sursă: http://www.wisegeek.com/what-is-cinnamon-soap.htm

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *