SĂRMĂLUȚE DIN QUINOA ÎNVELITE ÎN ȘTEVIE

INGREDIENTE:
1 borcan ciuperci,
1 morcov,
2 fire ceapa verde,
100 grame quinoa,
mărar, pătrunjel,
50 ml suc de roșii,
2 linguri ulei,
2 l apă,
1 ardei iute,
ștevie sau varză murată.

PREPARARE:
Se spală ceapa verde, se toacă mărunt și se călește în 2 linguri de ulei.
Se adaugă boabele de quinoa și o ceșcuță de apă peste ceapa călită. Se lasă să fiarbă la foc mic până când se evaporă apa.
Se toacă mărunt ciupercile și verdeața și se dă prin răzătoare, morcovul.
Peste ceapa verde și quinoa se adaugă morcovul, verdeața, ciupercile și sucul de roșii.
Între timp, frunzele de ștevie se spală și se pun la opărit în apă cu sare.
După ce s-au opărit se înlătură ușor nervura centrală și se pune câte o linguriță de umplutură.
Se rulează ușor nu foarte strâns, deoarece quinoa se va umfla.
Se pun la fiert sărmăluțele într-un vas de ceramică, punând la baza acestuia codițele de la verdeață, jumătate de ardei iute tăiat rondele și varză murată tocată mărunt.

Se acoperă cu apă fierbinte și se lasă la foc mic în cuptor timp de 90 de minute. Când sunt gata se servesc alături de o porție de mămăliguță.

Poftă bună!

Sursă: zambetania.blogspot.com

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *