Scapă de problema căderii părului cu ulei de măsline și alte ingrediente naturale

Căderea părului este o problemă cu care toate ne cofruntăm , în diferite momente ale vieții. Ea poate apărea atunci când schimbăm apa pe care o folosim la spălăt, datorită poluării, mătreții, etc. Indiferent de cauza apariției ei, însă, căderea părului este o problemă dificilă, pentru care încercăm să găsim diverse soluții.

Unele dintre acestea, din păcate, pot cauza mai mult rău decât bine. Pentru a evita surprizele neplăcute, folosirea ingredientelor naturale nu are efecte secundare, iar dintre acestea, cea mai bună soluție este uleiul de măsline.

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

De ce ulei de măsline?

Pentru că este bogat în antioxidanți, ceea ce ajută la prevenirea oricăror deteriorări ale părului, în timp ce menține sănătatea scalpului. Mai conține și nutrienți esențiali și grăsimi, care ajută la hrănirea și condiționarea profundă a părului. Uleiul de măsline previne ruperea părului datroită conținutului său de acizi grași omega-6.

Iată câteva remedii naturale cu ulei de măsline și alte ingrediente naturale care tratează eficient căderea părului:

Ulei de măsline și ghimbir

Ghimbirul are capacitatea de încălzire, ceea ce stimulează scalpul, iar atunci când este utilizat împreună cu uleiul de măsline ajută la creșterea circulației sangvine la nivelul scalpului. Efectul final constă în stimularea creșterii părului.

Ingredientele

1 lingură ulei de măsline
1 lingură pastă de ghimbir

Metoda

O bucată de ghimbir proaspăt se pune la blender, pentru a obține o pastă. Se adaugă uleiul de măsline și se amestecă bine. Se aplică pe scalp și se masează ușor, timp de 5 minute, până când se acoperă tot scalpul. Se menține timp de 30 de minute, pentru a-și face efectul. Apoi se clătește cu apă rece sau călduță, împreună cu un șampon ușor, fără sulfați. Repetă acest remediu de cel puțin 2-3 ori pe săptămână.

Ulei de măsline și usturoi

Calitățile antimicrobiene ale usturoiului ajută la tratarea oricăror infecții ale scalpului, menținându-i starea de sănătate.

Ingredientele

¼ ceașcă ulei de măsline
o mână de căței de usturoi

Metoda

Usturoiul se curăță și se dă la blender împreună cu uleiul de măsline. Se obține o pastă fină, care se aplică pe scalp. După ce ai acoperit tot scalpul, continuă să aplici și pe păr, până când este acoperit compScorțilet. Se clătește după 45 de minute, împreună cu un șampon fără sulfați. Folosește de 2-3 ori pe săptămână dacă vrei rezultate mai bune.

Ulei de măsline și scortișoară

Scorțișoara are calități antifungice, antivirale și antioxidante, care ajută la îmbunătățirea circulației sangvine și stimulează creșterea părului.

Ingredientele

1 lingură ulei de măsline
1 lingură de scorțișoară
1 lingură de miere

Metoda

Într-un bol curat se adaugă uleiul de măsline, pudra de scorțișoară și mierea. Toate ingredientele se amestecă bine și se aplică pe păr și pe scalp. Lasă să se usuce timp de 15 minute. Părul se poate acoperi cu o cască de duș în acest timp. Apoi se clătește cu apă călduță și șampon fără sulfați. Repetă de cel puțin 1-2 ori pe săptămână.

Ulei de măsline și ou

Ouăle sunt sursă importantă de nutrienți, fiind ideale pentru creșterea părului. Combinația cu ulei de măsline va controla producția de sebum a scalpului și va regla căderea părului.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline
2 albușuri de ou

Metoda

Într-un bol se amestecă albușurile de ou și uleiul de măsline. Se bate bine și se aplică pe scalp și pe păr, de la rădăcină până la vârfuri. Acoperă cu o cască de duș timp de 20 de minute, apii clătește cu apă rece și șampon fără sulfați. Aplică de 1-2 ori pe săptămână pentru rezultate foarte bune.

Ulei de măsline și ulei de rozmarin

Uleiul de rozmarin este de mare ajutor în tratarea căderii părului cauzată de probleme hormonale. În plus te scapă și de mâncărimea scalpului. În combinație cu uleiul de măsline, acționează eficient în controlarea producție de sebum a scalpului.

Ingredientele

2-3 linguri ulei de măsline
câteva picături ulei de rozmarin

Metoda

Se amestecă cele două uleiuri, se încălzesc puțin și se aplică pe scalp și pe păr. Lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Aplică de 2-3 ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Sursa: ioanacosmetice.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *