Avocado este un fruct care se bucură din ce în ce mai mult de atenția noastră datorită beneficiilor multiple pe care le aduce organismului. Dacă îl alegi corect și îl consumi crud vei putea beneficia de toate calitățile sale nutritive. Iată cum se mănâncă avocado și de ce e bine să îl incluzi zilnic în alimentația ta.
Avocado, „para crocodilului” sau „fructul de unt”, este unul dintre cele mai bogate fructe în minerale, vitamine și acid folic, cu o textură cremoasă ale cărui proprietăți sunt foarte benefice pentru digestie, scăzând riscul de a intra în depresie și protejând organismul de celulele canceroase.
Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale
Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.
Gustul plăcut și pulpa densă îl recomandă atât pentru salate, smoothie-uri, dar și pentru diverse prăjituri precum budinci sau brownies, fiind un fruct cu un gust neutru, dar delicios. De asemenea, poate înlocui cu succes untul având un conținut ridicat în grăsimi sănătoase, peste 30%, grăsimi care au puterea de a scădea colesterolul rău.
Avocado are un continut nutritiv deosebit
Deși Avocado Calorii sunt prezente în număr mare, acesta vă oferă un aport de 20 de vitamine și minerale, astfel încât în doar 100 de grame putem regăsi 485 de miligrame de potasiu, 81 de micrograme de folat, 10 miligrame de vitamina C și 2,07 miligrame de vitamina E.
Are un conținut scăzut de zahăr, conține multe fibre sănătoase care oferă senzația de sațietate.
Avocado contine mai mult potasiu decat bananele
Potasiul este un mineral vital corpului nostru. Ajută la menținerea normală a circulației sangvine și a sistemului nervos și transportă nutrienții către celule pentru a asigura mușchilor funcționalitatea adecvată.
100 de grame de avocado conțin 487 de miligrame de potasiu, adică 10% din el. În schimb, o banană medie conține 422 de miligrame, doar 9% din ea. În medie, un avocado are 200 de grame, ceea ce înseamnă că 20% din el este doar potasiu, acest mineral atât de important pentru sănătatea noastră.
Consumul de avocado contribuie la scaderea colesterolului si a trigliceridelor
Trigliceridele intră în fluxul sanguin prin consumul de alimente bogate în grăsimi saturate și prin valori energetice ridicate nesănătoase și zaharuri simple, fiind unul dintre factorii ce cauzează bolile cardiovasculare.
Trigliceridele și colesterolul nu sunt altceva decât grăsimi, iar dacă nivelul acestora este mult prea mare poate duce la producerea atacurilor cerebrale, de cord și a bolilor coronariene.
Cum am zis și anterior, datorită grăsimilor mononesaturate, scade nivelul trigliceridelor și a colesterolului rău (LDL), având abilitatea de a lupta împotriva rezistenței la insulină și de a aduce nivelul de glucoză în limitele normale.
Grăsimile din avocado sunt acele grăsimi de calitate de care nu trebuie să vă feriți, ba dimpotrivă, trebuie să le consumați cât mai des pentru a menține sănătatea organismului.
Avocado este delicios si usor de incorporat in dieta
Avocado poate fi foarte ușor inclus într-o dietă deoarece gustul său neutru, dar delicios face din acest fruct să poată fi introdus atât în preparate sărate și reci cât și de în cele dulci și calde.
Fructul poate fi consumat ca atare, crud, fiind foarte gustos cu puțină sare și piper. Cea mai cunoscută rețetă este guacamole, o pastă din avocado pisat peste care se adaugă ceapă, chili, roșii și pătrunjel.
Fructele de avocado conține: fibre, acid folic, magneziu, postasiu, vitamina B3, vitamina B2, B6, B5, B1, E, vitamina K și C.
Sursa: doctormenci.ro