Siropul de păpădie – o delicatesă care curăță sângele și înlătură oboseala ficatului

Păpădia este regina plantelor medicinale de primăvară. Are o putere detoxifiantă extraordinară. Datorită faptului că determină purificarea sângelui de toxine, păpădia îmbunătățește sănătatea întregului organism.

Este utilă pentru persoanele cu ficatul obosit, probleme renale și intestinale, dereglări ale glandelor, circulație sângelui deficitară.

Sirop din flori de păpădie – rețetă

Ingrediente

• 300 g de flori
• 1 litru de apă rece
• 1 kg de zahăr brut
• 1 lămâie (opțional)

Preparare

Florile se culeg din zone nepoluate, la amiază, pe vreme însorită. Spălați florile cu apă rece și așezați-le pe un prosop pentru a se zvânta. Lăsați-le într-un loc în care bate soarele, până se usucă bine. Scoateți cu mâna sau tăiați cu un cuțit, petalele, cât mai aproape de baza verde.

Puneți petalele într-o cratiță și turnați peste ele apa. Puneți vasul pe foc și după câteva clocote, opriți focul. Acoperiți cratița cu capacul și lăsați păpădia la infuzat peste noapte într-un loc răcoros.

A doua zi, strecurați infuzia printr-o sită. Cu dosul unei linguri, presați florile din sită pentru a stoarce tot lichidul.

Turnați infuzia din nou în cratiță. Adăugați zahărul și sucul de lămâie și amestecați. Se fierbe la foc, pentru a nu distruge nutrienții, circa o oră și jumătate, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.

Opriți focul când lichidul a căpătat consistența unui sirop (care nu se împrăștie după ce se răcește).

După ce s-a răcorit, turnați siropul într-un borcan de sticlă și păstrați-la frigider, închide ermetic.

Acest sirop minunat se poate consuma ca atare, pe pâine, se poate folosi la clătite sau la deserturi. Sau se poate dilua cu apă, ca un sirop de fructe.

Are un gust plăcut și efecte bune asupra ficatului și sângelui, acționând ca un tonic și depurativ.

În loc de zahăr puteți folosi miere, sau 1 parte zahăr, 1 parte miere.

Contraindicații și precauții

Păpădia nu este indicată persoanelor care suferă de afecțiuni digestive (ulcer gastrită, esofagită de reflux), nici persoanelor alergice la această plantă.

Surse bibliografice: 1. Prof. Univ. Dr. Constantin Milică, Leurda şi păpădia, cei mai buni energizanţi naturali, Farmacia Verde

Sursa: lataifas.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *