Slănină gătită în coji de ceapă – Cea mai bună metodă de preparat slănina de porc

Slănina de casă preparată în coji de ceapă este un adevărat deliciu şi pentru aceia care nu sunt mari amatori de carne de porc. Cojile de ceapă dau o culoare aurie preparatului, iar marinada specială face ca slănina să fie mai moale, mai delicată și chiar mai aromată. Este atât de bună că ţi se topeşte în gură…

INGREDIENTELE NECESARE:

1 kg slănină cu straturi de carne
5 sau 6 prune uscate
2 foi dafin
7 căței usturoi
3 pumni coji de ceapă
200 grame sare
2 linguri zahăr
3 linguri piper negru măcinat
1l apă
boia sau fulgi de ardei iute, pentru cine doreşte

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

CUM SE PREPARĂ?

Într-o cratiță se toarnă apă, se adaugă sare, zahăr, coji de ceapă, prune uscate și foi de dafin. Se pune cratița la foc și se aduce amestecul până în punctul de fierbere.

Se taie slănina în mai multe bucăți, se pun în marinadă și se fierb la foc mic timp de 25 de minute.

Se ia cratița de pe foc, slănina se lasă în marinadă pentru a se răci și apoi se dă la frigider timp de 12 ore.

Apoi slănina se scoate din marinadă și se elimină surprusul de lichid cu prosoape de hârtie.

Usturoiul pisat se amestecă cu piper negru și fiecare bucată se freacă cu acest amestec condimentat. Cei ce doresc ca slănina să fie și mai picantă pot condimenta bucățile cu boia sau fulgi de ardei iute.

Slănina se împachetează în folie de plastic sau staniol și se ţine la frigider timp de câteva ore. Este un preparart gustos ce poate fi servit chiar şi la o masă festivă.

Slănina se poate păstra la frigider timp de aproximativ 2 săptămâni, iar dacă în această perioadă nu va fi consumată, atunci poate fi ţinută apoi la congelator. Este picantă, moale, nu foarte sărată, un adevărat deliciu ce poate fi servit cu încredere chiar şi de aceia care nu preferă în mod special carnea de porc. Incercaţi că nu veţi regreta!

Sursa: suntgospodina.net

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *