Ingrediente:
1/2 cana seminte de pin
o legatura/100g busuioc proaspat
1/2 cana ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi
zeama de la o lamaie
3/4 cana parmezan – razuit
sare si piper – dupa gust
SORRISO

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!
Mod de preparare:
Incingeti o tigaie neaderenta pe focul mic al aragazului.
Prajiti semintele de pin amestecand constant, pana cand acestea devin aurii.
Puneti-le apoi intr-un robot de bucatarie impreuna cu busuiocul, parmezanul, uleiul de masline, zeama de lamaie si usturoiul.
Asezonati generos cu sare si piper.
Procesati pana cand veti avea o paste fina, dureaza aproximativ 1-2 minute.
Puneti sosul pesto intr-un borcan. Acesta rezista foarte bine in frigider pentru aproximativ 1 saptamana.
TIPS:
Dupa ce il faceti, puteti sa il turnati intr-o tava pentru cuburi de gheata si sa il bagati la congelator. Dupa ce ingheata, scoateti cuburile, puneti-le intr-o punga cu inchidere ermetica si tineti-le la congelator pana la 2 luni.In acest fel le veti avea deja portionate, iar cand veti avea nevoie trebuie doar sa luati un cub sau doua, le dezghetati si le puneti direct in mancare.
Folositi ulei de masline de calitate. Unele dintre ele nu sunt chiar cele mai grozave; ori nu sunt extra virgine, ori au gustul prea intens. Gasiti unul bun, presat la rece care sa aiba un gust temperat.
Cand prajiti semintele de pin trebuie sa le urmariti si sa amestecati continuu, altfel se vor arde foarte usor.
Incercati-l cu diferite feluri de seminte sau nuci: caju, seminte de floarea soarelui, nuci simple, fistic sau macadamia. De asemenea se mai poate adauga patrunjel, menta sau kale.Experimentati diferite combinatii pentru a va gasi reteta preferata.
Puteti sa ii adaugati mai mult usturoi daca doriti (dupa gust), iar daca vreti sa ii dati o aroma usor citrica, atunci incercati-l cu putina coaja de lamaie rasa.
Sursa: blondelish.com