INGREDIENTE:
3 cartofi dulci,
1 ceapă,
1 lingură unt de cocos,
1 morcov mic ras,
1 felie țelină,
1/2 ardei gras roșu,
1 litru supă de legume,
100 ml lapte de migdale,
2 căței usturoi zdrobiți,
1/2 ardei iute,
2 linguri migdale,
Frunze de coriandru sau pătrunjel pentru decor.
PREPARARE:
Se spală legumele, se curăță de coajă, cartofii se taie rondele, țelina și morcovul se dau prin răzătoare, ardeiul se taie cubulețe.
Se pune la topit untul de cocos, la foc mic și de adaugă ceapa tăiată mărunt.
Morcovul ras, țelina și ardeiul se sotează în jur de 1 minut, se adaugă supa de legume și cartofii dulci.
Se lasă la fiert în jur de un sfert de oră, apoi se adaugă ardeiul iute, sarea și usturoiul zdrobit.
Se lasă la fiert până ce cartofii sunt gata.
Se pun la prăjit migdalele în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 5 minte.
Se ia supa de pe foc, se adaugă laptele de migdale și se pasează pană se obține o cremă fină omogenă. Se adaugă sare după gust și se presară migdale tocate și frunzele de pătrunjel sau coriandru.
Poftă bună!
Sursă: divainbucatarie.ro