Supă cremă de roșii și ardei copți

Ingrediente:

400 g rosii
1 ceapa mare
2 ardei capia mari
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 catei mari de usturoi
3 crengute de cimbru
3-4 frunze de busuioc
1 lingura otet din vin rosu
150 ml apa
2 linguri ricotta (optional)

Delicii mediteraneene

Direct de la mici producători locali.

Preparare:

In cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pune o tava tapetata cu hartie de copt pe care ai asternut rosiile, taiate in jumatate, ceapa taiata in sferturi, ardeii taiati in bucati mari si uleiul de masline. Nu uita sa presari sare, ierburile si usturoiul (in coaja) inainte de a o da la cuptor. Coace-le timp de 25 – 30 minute, pana ce se inmoaie toate legumele si incep sa se caramelizeze.

Curata usturoiul copt. Adauga toate legumele din tava in blender si paseaza-le impreuna cu maximum 150 ml de apa, pentru a capata consistenta perfecta.

Serveste-o cu crutoane de paine si cu o lingura de ricotta, daca iti place.

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *