Ingrediente:
400 g rosii
1 ceapa mare
2 ardei capia mari
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 catei mari de usturoi
3 crengute de cimbru
3-4 frunze de busuioc
1 lingura otet din vin rosu
150 ml apa
2 linguri ricotta (optional)
Preparare:
In cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pune o tava tapetata cu hartie de copt pe care ai asternut rosiile, taiate in jumatate, ceapa taiata in sferturi, ardeii taiati in bucati mari si uleiul de masline. Nu uita sa presari sare, ierburile si usturoiul (in coaja) inainte de a o da la cuptor. Coace-le timp de 25 – 30 minute, pana ce se inmoaie toate legumele si incep sa se caramelizeze.
Curata usturoiul copt. Adauga toate legumele din tava in blender si paseaza-le impreuna cu maximum 150 ml de apa, pentru a capata consistenta perfecta.
Serveste-o cu crutoane de paine si cu o lingura de ricotta, daca iti place.
Sursa: foodstory.stirileprotv.ro