Supă de chimen

INGREDIENTE:
1 lingură chimen,
900 ml apă,
1 ceapă mica,
1 morcov mic,
3 linguri ulei,
1 lingură făină,
1 praf boia dulce,
50 ml lapte de migdale.

PREPARARE:
Se pune la fiert în apa calda ceapa, morcovul și o lingură de semințe de chimen. Se lasă la fiert 10-15 minte apoi se strecoară semințele.
Într-o tigaie, separat, se călește în uleiul încins o lingură de făină, pe care o stingem cu puțină apă, apoi se adaugă laptele de migdale și un praf de boia de ardei.
Se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe și se toarnă tot amestecul în supa de chimen care se fierbe pentru 10 minte.
Când supa este gata se adaugă sare și piper după gust și se lasă la răcit.

Supa de chimen se servește caldă alături de crutoane de pâine prăjite în puțin ulei. Poftă bună!

Sursă: divainbucatarie.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *