INGREDIENTE:
1 lingură chimen,
900 ml apă,
1 ceapă mica,
1 morcov mic,
3 linguri ulei,
1 lingură făină,
1 praf boia dulce,
50 ml lapte de migdale.
PREPARARE:
Se pune la fiert în apa calda ceapa, morcovul și o lingură de semințe de chimen. Se lasă la fiert 10-15 minte apoi se strecoară semințele.
Într-o tigaie, separat, se călește în uleiul încins o lingură de făină, pe care o stingem cu puțină apă, apoi se adaugă laptele de migdale și un praf de boia de ardei.
Se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe și se toarnă tot amestecul în supa de chimen care se fierbe pentru 10 minte.
Când supa este gata se adaugă sare și piper după gust și se lasă la răcit.
Supa de chimen se servește caldă alături de crutoane de pâine prăjite în puțin ulei. Poftă bună!
Sursă: divainbucatarie.ro