INGREDIENTE:
250 g linte
1 ceapă
50 ml ulei de măsline extravirgin
2 tije apio
2 morcovi
1/2 ardei gras roșu sau ardei kapia
pulpa de la 2 roșii de mărime medie
1 linguriță pasta de roșii
1.5 l supă legume sau apa
1 linguriță rasa de sare
1/2 linguriță boabe de piper
1 frunză dafin
Ulei de măsline extravirgin
Aurul lichid al Mediteranei – elixir al tinereții și sursă de sănătate.
Pentru sănătatea ta și a familiei tale, alege produse făcute din ingrediente naturale!
Direct de la producător.
PREPARARE:
Se toacă tijele de apio, morcovii, ardeiul gras și ceapa.
Se călește ceapa în uleiul încins și se adaugă apio, morcovii și ardeiul.
Se curăță roșiile de coaja și semințe, se păstrează doar pulpa.
Se pune pulpa de roșii peste restul legumelor și se călesc încă 2 minute.
Se pune peste legumele o linguriță de pastă de roșii și se amestecă pentru a omogeniza compoziția.
Se adaugă lintea peste legume, se toarnă supa sau apa calda și se lasă la fiert în jur de 20-25 minute. Cu 5 minute înainte de a opri focul se adaugă sare, boabele de piper și o frunză de dafin.
Supa se servește caldă cu puțin pătrunjel verde presărat în farfurie.
Poftă bună!
Sursă: divainbucatarie.ro