Ingrediente:
2 pahare de orez cu bob scurt sau bulgur,
5 lămâi pentru zeama,
400g tahini ( pastă de susan),
sare, piper alb măcinat,
o legătură potrivită de pătrunjel.
Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale
Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

Mod de preparare:
Se fierbe orezul în apa în care am dizolvat sarea. Îndată ce a fiert orezul, se ia oala de pe foc şi se acoperă. Zeama de lămâie şi tahini se pun într-un castron şi se amestecă bine cu o lingură din lemn.
Continuăm să amestecăm, adăugând cu un polonic, puţin câte puţin, zeama în care am fiert orezul, până când obţinem un terci de consistenţa uniformă. Amestecăm orezul şi zeama şi, concomitent, adăugăm terciul de tahini, puţin câte puţin, ca să se lege. Amestecul astfel obţinut nu se mai dă la foc. Se gustă şi dacă este cazul se adaugă sare şi lămâie. Când se serveste, se pune si pătrunjelul.
Poftă buna!
Sursa: crestinortodox.ro