INGREDIENTE:
Pentru aluat:
200 g fulgi de cocos,
40 g făină de cocos (merge și cea normală, desigur),
9 linguri ulei de cocos nerafinat, la temperatura camerei,
2 linguri zahăr,
1 lingură zeamă de lămâie,
1 praf de sare.
Pentru umplutură:
590 ml lapte de cocos (aproape 1 cutie și jumătate),
90 grame de zahăr tos,
1 praf de sare,
60 grame de amidon de porumb.
Pentru decor:
400 g fructe – la alegere
Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale
Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.
MOD DE PREPARARE:
Combină toate ingredientele pentru aluat. Tapetează o tava cu aluatul. Dă tava la cuptor 8-12 minute. Lasă apoi să se răcească de tot, apoi bagă în frigider.
Într-o crăticioară mică, la foc mediu, combină 400 de ml de lapte de cocos cu zahărul și sarea, amestecând ocazional până când zahărul se dizolvă.
Amestecă restul de lapte de cocos cu amidonul până la omogenizare. Ia cratița de pe foc și toarnă combinația de lapte de cocos cu amidon. Amestecă bine. După ce se omogenizează, pune totul la loc pe foc.
Micșorează flacăra și lasă să se facă, amestecând continuu timp de 1 minut. Nu lăsa pe foc după ce se îngroașă compoziția, se va strica structura amidonului și, implicit a umpluturii.
Dă de pe foc, adaugă vanilia și uleiul de cocos. Lasă să se răcească până atinge temperatura camerei și toarn-o apoi peste crusta de tartă din frigider.
Dă la frigider timp de o oră înainte să adaugi peste fructele.
Sursa: retete.unica.ro