1. Îmbunătățesc vederea
Morcovii conțin o cantitate mare de beta-caroten, substanță folosită de ficat în procesul de producere a vitaminei A care, la rândul ei, este folosită de retină pentru sintetizarea pigmetului responsabil cu vederea nocturnă.
Tot datorită carotenului, morcovii sunt esențiali în alimentația bătrânilor, combătând cataracta, dar și a copiilor fiindcă ajută la dezvoltarea normală a vederii.
2. Reduc riscul de boli cardiovasculare
Morcovii ajută la reglarea colesterolului rău, fibrele reglează excesul de lipide din sânge iar potasiul reglează nivelul de sodiu și tensiunea arterială. Toate acestea fiind printre cauzele principale ale bolilor cardiovasculare.
3. Mențin pielea fermă și tânără
Beta-carotenul este unul dintre cei mai puternici antioxidanți iar, așa cum v-am mai spus, îmbătrânirea este rezultatul proceselor de oxidare din organism, plus că, așa cum spuneam mai sus, este folosit de ficat la sintetizarea vitaminei A, despre care cu siguranță ați mai auzit că este foarte importantă pentru frumusețea pielii.
Morcovii sunt unii dintre cei mai eficienți detoxifianți naturali, acumularea de toxine fiind printre principalele cauze ale problemelor dermatologice, inclusiv acneea. De asemenea, ajută la egalizarea pigmetării atunci când această problemă există și la hidratatea acesteia.
4. Fac dantura frumoasă
Morcovii acționează ca un abraziv natural asupra dinților, stimulează secreția de salivă, luptă împotriva patogenilor responsabili de apariția cariilor iar vitamina C este folosită de corp pentru menținerea sănătății țesuturilor dinților, gingiilor și conjunctivei.
5. Extraordinari în cura de slăbire
O dată pentru că are aport caloric redus, doar 41 de kcal la suta de grame, dar nutritiv uriaș, lucru care ajută la combaterea carențelor din organism, despre care v-am explicat pe larg în ce fel duc la creșterea apetitului și apariția poftelor pentru diverse gusturi.
În plus, prin proprietatea sa de detoxifiant foarte eficient, menține sănătatea colonului și reglarea tractului digestiv. De asemenea, sunt foarte sățioși.
6. Antiseptic natural – calitate care-l face foarte bun în combaterea infecțiilor.
Sursa: andreeasava.ro