Top 6 beneficiile uimitoare ale merișorului

Fie că sunt preparate sub formă de deserturi delicioase sau de băuturi răcoritoare, motivele pentru care ar trebui să consumăm zilnic merișoare nu sunt doar gustul și savoarea intensă a acestor mici fructe bogate în substanțe nutritive. Ele au importante proprietăți antioxidante, antibacteriene și efecte regenerative asupra organismului uman!

Merișoarele sunt bogate în antioxidanți
Merisoarele și fitochimicalele naturale, de origine organică, ce se găsesc în alcătuirea acestora vă protejează materialul genetic împotriva stresului oxidativ și a distrugerii cauzate de radicalii liberi de oxigen. Acest mecanism de protecție se datorează compoziției lor bogate în antioxidanți, care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase și progresul cancerului.

Contin antioxidanti
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, stresul oxidativ la care suntem expuși crește, așa că este important să adăugăm în dieta noastră super alimente bogate în compuși antioxidanți, așa cum sunt merișoarele.
Pentru a beneficia la maxim de efectul terapeutic al acestor compuși, este bine să consumăm merisoare proaspete, așa cum se găsesc în natură. Sucul și merisoarele care au fost procesate și uscate rețin de asemenea o concentrație de antioxidanți, printre care regăsim acizi fenolici, flavonoide, antocianină, proantocianidină și așa mai departe. Ultimul dintre aceștia este un antioxidant de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Merișoarele previn infecția urinară
Infecțiile urinare sunt printre cele mai frecvente infecții bacteriene. Ele sunt cauzate de pătrunderea pe căile urinare a mai multor tipuri de bacterii. Efectul uimitor de prevenție a infecțiilor tractului urinar se datorează, în mare parte, tot prezenței antioxidanților în concentrație mare în structura merișoarelor, mai exact a fenolilor. Aceste substanțe puternice împiedică pătrunderea bacteriilor în interiorul tractului urinar și în vezica urinară și inhibă aderarea acestora la peretele vezicii urinare.

Antioxidanții prezenți în alcătuirea merișoarelor și compușii care prezintă proprietăți antiinflamatoare sporite protejează creierul și previn apariția simptomelor care vin odată cu înaintarea în vârstă, cum ar fi pierderile de memorie.

Prin facilitarea circulației sanguine, merisoarele asigură, de asemenea, un aport crescut de oxigen la nivelul creierului, pentru a menține funcționarea optimă a acestuia, chiar și în timpul somnului, asigurându-vă un somn liniștitor și odihnitor.

Merisoarele ajută la slăbit
Sucul de merișoare ajută și la scăderea în greutate. Merișoarele au un aport foarte scăzut în calorii, conținând doar 40 de calorii per porție. Merișoarele sunt un aliment glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că zaharurile naturale ce intră în alcătuirea acestui aliment sunt descompuse încet pe tot parcusul zilei, iar organismul nu este niciodată invadat de prea mult zahăr, fapt care să ducă la transformarea și stocarea acestuia sub formă de grăsimi. Astfel, nivelul glicemiei nu suferă fluctuații prea mari.

Merișoarele contribuie la igiena orală
Medicii specialiști și cercetătorii științifici au aflat că merișoarele au în componența lor polifenoli cu o densitate moleculară mare care au demonstrat că oferă o rezistență crescută în ceea ce privește cariile dentare și patologiile parodontale.

Merișoarele întăresc sistemul imunitar
Fiind o sursă substanțială de vitamina A, C și K și de antioxidanți puternici, este consolidat sistemul imunitar, având o acțiune completă și complexă asupra bolilor cardiovasculare și a inflamațiilor.
Având o puternică acțiune antibacteriană, antimicrobiană și antiseptică, merișoarele oferă protecția de care organismul are nevoie atunci când microorganismele au reușit să treacă peste primele bariere de protecție din sistemul imunitar și se află în stare de atac.

Sursa: doctormenci.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *