Top 7 beneficii ale caiselor

1. Ajută la menținerea acuității vizuale
Și asta datorită conținutului de vitaminele A și C dar și de carotenide și beta-caroten. Una dintre cauzele cataractei este efectul degenerativ al radicalilor liberi pe care beta-carotenul îl combate cu succes. De asemenea, caisele vin cu un antioxidant puternic, zeaxantină, necesar funcției de filtrare a luminii.

2. Reglează procesele digestive
Fiindcă este o sursă nemaipomenită de fibre, cunoscute pentru rolul lor în digestie, dar și datorită conținutului de pectină, o fibră solubilă foarte eficientă în combaterea constipației.

3. Excelente în curele de slăbire
O dată datorită proprietăților descrise la punctul anterior dar și pentru că au conținut caloric scăzut, doar 45 de kcal la 100 de grame. În plus, fibrele mențin senzația de sațietate timp îndelungat.

4. Ajută la prevenirea anemiei
Fiindcă au conținut ridicat de fier, mineral cu rol decisiv în procesul de producere al hemoglobinei. În plus, sunt bogate și în cupru, esențial pentru absorbția fierului de către organism.

5. Menținerea sănătății sistemului cardio-vascular
Cantitatea mare de vitamina C adusă de caise are rol esențial pentru menținerea unei inimi sănătoase, potasiul reglează fluxul sangvin iar fibrele îndepărtează colesterolul de pe artere și previn oxidarea lipo-proteinelor, reducând, astfel, riscul de atac cerebral.

6. Asigură oase puternice
Pentru că vin cu toți nutrienții necesari sistemului osos. De asemenea, conținutul ridicat de substanțe antiinflamatoare va reduce durerile cauzate de artrită sau gută.

7. Mențin pielea și părul frumoase și sănătoase
Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, vitaminele A, E și beta-caroten.

Sursa: andreeasava.ro

 

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *