Ingrediente:
800 g biscuiți
100 g miez de nucă
200 g zahăr
60 g zahăr pudră
240 ml apă
150 g unt
2 lingurițe zahăr
120 ml smântână
120 g ciocolată
SORRISO
Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!
Mod de preparare:
Pentru început, mărunțim biscuiții și îi așezăm într-un bol.
Într-o tigaie încinsă, fără ulei, prăjim miezul de nucă. Îl mărunțim și îl adăugăm în bolul cu biscuiți.
Pentru compoziția de ciocolată, turnăm zahărul într-un vas. Adăugăm pudra de cacao, zahărul vanilat, apa, untul și amestecăm, pe foc mic, până la omogenizare.
Turnăm compoziția de ciocolată în bolul cu miez de nucă și biscuiți. Amestecăm foarte bine.
Turnăm compoziția într-o formă de copt prevăzută cu inel. O punem la frigider pentru 10 minute.
Pentru ganaș-ul de ciocoaltă, punem smântâna la încălzit. Adăugăm ciocolata și amestecăm bine, până la omogenizare.
Turnăm glazura peste blat și decorăm cu bucățele de nucă.
Punem tortul la frigider pentru 3-4 ore.
Să îl savurați cu drag!
Sursa: www.kiloretete.ro