Tot ce trebuie să știi despre fenicul + 3 rețete delicioase

Ai auzit de fenicul pana acum? Este o planta folosita de sute de ani pentru proprietatile sale terapeutice dar si pentru gustul sau special.

Feniculul este de nelipsit din bucataria mediteraneana, insa de-a lungul timpului a fost raspandit si folosit in intreaga lume. Nici din alimentatia ta nu ar trebui sa lipseasca feniculul intrucat acesta este un ingredient esential pentru sanatatea ta. Daca pana acum nu ai stiut de fenicul, a venit vremea sa descoperi cum te poate ajuta consumul acestei plante sa duci o viata echilibrata si sanatoasa.

SORRISO

specialitati-mob

Descoperă noul tău magazin online cu produse
100% naturale, sănătoase și gustoase!

Feniculul si beneficiile sale pentru sanatate

Datorita continutului sau bogat in vitamine, fibre alimentare, potasiu, acid folic, mangan, calciu si fier, feniculul este considerat un aliment important care are efecte benefice asupra organismului. Vitamina C, elementul dominant din compozitia plantei, ajuta la intarirea sistemului imunitar. Printre multele intrebuintari pe care aceasta planta le are se numara si combaterea bolilor cardiovasculare, a cancerului de colon si a afectiunilor de stomac. De asemenea, ceaiul de fenicul are un rol important in tratarea bronsitei si a durerilor de stomac.

Cum sa alegi feniculul

In momentul in care cumparam feniculul trebuie sa avem grija ca bulbul acestuia sa nu fie moale si sa nu aiba pete galbene sau semne de taieturi. In acelasi timp, trebuie sa alegem un fenicul cu frunze verzi si cu o tulpina ferma. Este bine de stiut si ca ar trebui sa consumam feniculul in mai putin de 4 zile, timp in care trebuie sa il tinem intr-o punga de plastic in frigider.

Retete cu fenicul

Supa crema de fenicul

Pentru aceasta supa crema de fenicul ai nevoie de urmatoarele ingrediente de baza: ceapa, morcovi, fenicul, supa de legume, patrunjel, ulei de masline si smantana. Mai intai trebuie sa tai ceapa si morcovii in bucatele mici, dupa care ii pui la fiert intr-o oala impreuna cu supa de legume. Dupa ce ai taiat marunt feniculul il adaugi la supa si lasi compozitia sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute. La sfarsit nu trebuie decat sa pui supa intr-un blender impreuna cu uleiul de masline, smantana, sarea si piperul si sa presari patrunjelul tocat.

Salata de fenicul cu portocale

Aceasta este o salata sanatoasa care se prepara imediat iar pofticiosii de cruditati o vor adora; combinatia dintre aroma dulce data de portocale si gustul delicat al feniculului ii va incanta de la prima inghititura. Mai intai trebuie sa indepartezi foile din exterior ale feniculului pentru a ajunge la partea interioara mai moale. Dupa aceea tai feniculul in bucatele mici, procedand la fel si cu ceapa si cu portocalele. Le amesteci impreuna intr-un bol, avand grija sa nu uiti sa pui si masline. La sfarsit adaugi la salata sosul obtinut din suc de portocale, ulei de masline, sare si piper.

Măsline Kalamata 215 gr

masline-kalamata-saramura-ulei-extravirgin-215-gr

Direct de la producător. Fără aditivi și conservanți chimici.

Fenicul gratinat

Cascaval din abundenta care acopera bucati de fenicul rumenite; absolut delicios! Este vorba despre o reteta de fenicul gratinat plina de savoare care surprinde prin faptul ca desi folosesti putine ingrediente rezultatul este cum nu se poate mai gustos. Taie feniculul in doua bucati mari dupa ce il cureti de foile exterioare mai dure si de frunzulitele verzi care trebuie tocate marunt si adaugate la sfarsit. Pune in tava bucatile de fenicul si stropeste-le cu unt topit, urmand ca mai apoi sa adaugi cascavalul ras, sarea si piperul. Lasa tava in cuptor in jur de 40 de minute timp in care feniculul ar trebui sa se rumeneasca. Presara preparatul la sfarsit cu frunzele de fenicul. Feniculul gratinat poate fi servit si alaturi de o friptura.

Sursa: https://www.kudika.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *