Totul despre pudra de roșcove: Beneficii și Utilizări

Pudra de roșcove sau carob se obține din măcinarea păstăilor de roșcove coapte și este folosită ca îndulcitor natural sau ca înlocuitor pentru cacao. Consumată atât de adulți dar și de copii, pudra de roșcove are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind săracă în calorii. De cele mai multe ori, pudra este folosită pentru prepararea dulciurilor sănătoase de casă.

2 linguri de pulbere de roșcove, conțin:
Fier 0,35 mg
Magneziu 6 mg
Potasiu 99 mg

Pudra de roșcove este o importantă sursă de fibre și este indicată în curele de slăbire pentru că ajută la scăderea apetitului și la creșterea senzației de sațietate. În plus, este o importantă sursă de antioxidanți, cercetările au arătat că pudra de roșcove este o sursă de polifenoli, conținând nu mai puțin de 24, printre care flavonoide și acid galic.
Antioxidanții pot fi de ajutor in echilibrarea anumitor manifestări și contribuie la menținerea unei stări de sănătate cat mai bune. În cazul în care nivelul de antioxidanți este scăzut, în organism se apare stresul oxidativ care se poate manifesta prin pierderea elasticității pielii, căderea părului sau prin apariția ridurilor.

Pudra poate fi folosită cu succes de persoanele care suferă de intoleranță la gluten deoarece pudra nu are în compoziție acest alergen. În plus, este o alternativă sănătoasă la pudra de cacao, deși pudra de cacao prelucrată minim are unele beneficii proprii pentru sănătate.

Pudra este dulce în mod natural, nu este nevoie să adăugați zahăr sau alți îndulcitori atunci când îl utilizați în rețetele dvs. preferate.
Datorită conținutului său de tanin, pudra de roșcove a fost folosită ca remediu natural pentru diaree. Taninurile sunt polifenoli care se găsesc în unele plante. Un studiu efectuat de Research Trusted Source sugerează că administrarea pudrei de roșcove cu un lichid de rehidratare orală este sigură și eficientă pentru tratarea diareei cu debut acut.

Modalități de utilizare a pudrei de roșcove:
• adăugați pudră de roșcove la smoothie-uri,
• presară pudră de roșcove pe iaurt sau înghețată,
• adăugați pudră de roșcove la aluatul preferat de pâine sau la aluatul de clătite,
• preparați o băutură fierbinte de roșcove în loc de ciocolată caldă.

Budinca cu carob:

Ingrediente:
50 gr orez, 50 gr mei, 1/2 banana, 2 lingurițe de pudra de roșcove;

Preparare:
Se pune orezul la fiert împreună cu o cană de apa pentru aproximativ 8 minute.
Adăugam meiul si mai lăsăm la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Daca e nevoie, mai adăugăm apa fierbinte.
Când cerealele sunt fierte, se adaugă pudra de roșcove, se amestecă bine și se lasă la răcit.
Banana se pasează cu o furculiță și se adaugă peste cerealele pană cănd obținem un piure delicios.

 

Surse: healthline.com, doc.ro, bebemananca.com

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *