Tufănelele – cele mai îndrăgite flori ale toamnei. Cum se îngrijesc corect?

Tufanelele (Chrysanthemum indicum) sunt printre cele mai indragite flori ale toamnei. Au florile mici, grupate in buchete si colorate in cele mai diverse nuante de alb, roz, galben, caramiziu, maroniu, mov. Infloresc din septembrie pana vine frigul.

Băcănia Sorriso
Alimente 100% naturale

Livrate la ușa ta direct de la mici producători locali.

pensione-peschici-mm1d7ed7i3l5f1bs70bjoef0lb2i6v3aw0cf4ibbou

Alegeti pentru tufanele un loc luminos din gradina, unde aerul circula bine. Evitati terenurile grele si umede, plantati tufele intr-un sol imbogatit cu substante nutritive si bine drenat. Radacinile lor nu suporta excesul de apa.

Tufanelele sunt plante robuste care rezista la inghet si la bruma. Pentru un plus de siguranta e bine ca in jurul tulpinii sa puneti un strat de frunze uscate care vor proteja radacinile.

O precizare in plus legata de forma tufei. Cu totii suntem fermecati de globurile acelea colorate, cu sute de flori. La fel ca si in cazul lavandei, forma rotunda se obtine prin taieri. Operatiunea se face primavara. Incepem cu varful si continuam cu lastarii laterali. In acest fel planta se va imbogati cu lastari noi, plini de flori.

Chiar daca sunt plante de gradina, tufanelele pot fi crescute cu succes si in ghivece, pe terasa sau balcon, niciodata in casa pentru ca nu se acomodeaza cu temperaturile ridicate din interior.

Dupa ce ati cumparat ghiveciul, verificati orificiile de scurgere. Daca radacinile au iesit prin gauri inseamna ca va trebui sa transplantati, chiar daca planta este inflorita. Incercati sa deranjati cat mai putin radacinile, scoateti cu tot cu balotul de pamant si completati cu pamant. Udarea se face la baza plantei, cu apa depozitata in sticle cu 2-3 zile inainte.

Sursa: ingrijireaflorilor.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *