Uleiul de brusture: 12 beneficii pentru păr

Fie că eşti sau nu adepta soluţiilor naturale pentru îngrijire, dacă vrei să te bucuri de un păr frumos şi un scalp sănătos este esenţial să introduci în ritualul tău ulei de brusture, un produs dăruit de natură ce are numeroase beneficii asupra podoabei capilare.

Utilizat ca atare în şampoane, balsamuri sau măşti de păr, uleiul de brusture este rezolvarea mai multor probleme legate de scalp şi păr în general, tocmai de aceea ar trebui să îţi faci un obicei din folosirea acestuia.

Uleiul de brusture, hrană pentru păr

Asemenea organismului care necesită anumiţi nutrienţi în vederea unei funcţionări corecte, aşa şi părul nostru are nevoie de substanţe hrănitoare pentru a-şi păstra vitalitatea şi aspectul sănătos.

Uleiul de brusture răspunde cu succes acestor necesităţi întrucât conţine vitamine (A, B1, C, E şi K), proteine, acid folic, fier, potasiu, fosfor, acizi graşi naturali şi aşa-numiţii fitosteroli care împreună hrănesc părul într-un mod corespunzător.

Obţinut din rădăcina de brusture şi combinat ulterior cu un alt ulei vegetal (de măsline sau floarea soarelui), datorită proprietăţilor sale şi a compoziţiei de nutrienţi specifică, uleiul este astăzi un ingredient important în măștile și produsele pentru hrănirea părului, și totodată în cremele antiacneice şi cele antirid.

Beneficiile uleiului de brusture asupra părului

În ciuda celor 2 întrebuinţări amintite, uleiul rămâne asociat în continuare cu beneficiile pe care le are asupra podoabei capilare. Aşadar, care sunt aceste beneficii? Ei bine, uleiul este indicat pentru:

Regenerarea părului deteriorat rezultat în urma unui stil de viaţă haotic, al vopsirii excesive sau coafării cu aparate de specialitate (placă, ondulator etc);

Redarea vitalităţii în cazul părului uscat;

Repararea părului fragil;

Prevenirea căderii prin întărirea rădăcinii;

Îndepărtarea mătreţii;

Reglarea excesului de sebum (păr gras);

Creşterea părului graţie capacităţii de stimulare, şi implicit îmbunătăţire a circulaţiei la nivelul scalpului;

Împiedicarea fenomenului de subţiere al firului;

Vindecarea zonelor roşii şi în general a iritaţiilor apărute pe suprafaţa scalpului;

Calmarea mâncărimilor la nivelul scalpului apărute din cauza utilizării anumitor produse de îngrijire şi nu numai;

Menţinerea unui scalp sănătos;

Redarea strălucirii şi a unui aspect plăcut părului.

Indicat aşadar pentru toate tipurile de păr, poţi folosi cu încredere ulei de brusture ori de câte ori te confrunţi cu una din problemele menţionate. Combinarea acestuia cu alte ingrediente în măşti naturale garantează rezultate care îţi vor depăşi aşteptările, pe piaţa de specialitate existând produse de îngrijire ce au în compoziţie mai multe astfel de elemente.

Indiferent că alegi să le cumperi direct din magazinele naturiste sau preferi să le prepari chiar la tine acasă, ce contează este să începi folosirea acestui ulei de brusture astfel încât să ai acces la toate beneficiile menţionate.

Sursa: vegis.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *