Oregano este condimentul traditional al bucatariei italiene. Planta este originara din bazinul Marii Mediterane si sudul Americii de Nord. Se inrudeste cu salvia si maghiranul, desi gustul intepator, usor amarui este inconfundabil.
Uleiul de oregano se obtine din distilarea florilor plantei si are rol antioxidant, contine vitaminele A si C, dar si flavonoide si acid rozmarinic. Un studiu al cercetatorilor britanici a aratat ca acest produs este mai eficient in tratarea infectiilor decat 18 tipuri de antibiotice, informeaza associatedcontent.com.
In antichitate, grecii au folosit uleiul de oregano ca un panaceu. De la zgarieturi, pana la infectii, produsul a fost un bun medicament inainte de a fi folosit pentru condimentarea mancarurilor.
In prezent, medicii americani recomanda uleiul de oregano ca o alternativa eficienta a multor antibiotice pentru ca intareste si sistemul imunitar si previne reaparitia bacteriilor si oricarui virus.
In sezonul de iarna, specialistii sunt de parere ca produsul are rol preventiv si poate fi administrat pentru evitarea racelilor, nasului infundat sau complicatiilor pulmonare specifice sezonului.
Daca ai o tuse seaca, proprietatile expectorante ale uleiului te vor ajuta sa scapi de neplaceri. Fiind si un antiseptic, plamanii tai vor fi igienizati corespunzator. Durerile articulare pot fi si ele eliminate prin folosirea uleiului de oregano, pentru efectul sau anti-inflamator.
Contine de 42 de ori mai multi antioxidanti decat marul, iar medicii americani sunt de parere ca, in sezonul de iarna, uleiul de oregano te va ajuta sa previi orice infectie sau virus.
Poate fi administrat intern sau extern.
Produsul poate fi gasit la magazinele de profil, dar in concentratii diferite. Pentru a fi eficient, asigura-te ca produsul contine intre 60 si 80% carvacrol. Orice concentratie mai scazuta este ineficienta impotriva bacteriilor.