Uleiul esențial de cimbru și 20 de beneficii pentru organism

Uleiul esențial de cimbru este un bun antiseptic, bactericid, stimulant, tonic și numai. Află câteva dintre beneficiile sale și folosște-te de ele la momentul potrivit.

Beneficiile de sănătate ale uleiului esențial de cimbru pot fi atribuite proprietăților sale ca antispastic, antireumatic, antiseptic, bactericid, bechic, cardiac, carminativ, cicatrizant, diuretic, emmenagog, expectorant, hipertensiv, insecticid, stimulant, tonic și substanță vermifugă.

Cimbrul este o plantă comună și este, în general, folosit ca un condiment. În afară de aceasta, cimbrul este, de asemenea, utilizat în medicamente pe bază de plante. Botanic este cunoscut sub numele de Thymus vulgaris.

Proprietățile medicinale ale cimbrului provin în principal din uleiurile esențiale care sunt extrase prin distilarea la abur a florilor și frunzelor proaspete.
Principalii constituenți ai uleiului său esențial sunt alfa-tujona, alfa-pinenul, camfenul, beta-pinenul, para-cimenul, alfa-terpinenul, linaloolul, borneolul, beta-cariofilina, timolul și carvacrolul.

Uleiul esențial de cimbru are multe beneficii și oamenii îl folosesc pentru îmbunătățirea pielii, circulația și întărirea sistemului imunitar.

Uleiul esențial de cimbru și 20 de beneficii pentru organism

1. Ajută circulația

Una dintre componentele stimulatoare ale uleiului de cimbru poate ajuta la îmbunătățirea circulației în corpul tău, ceea ce crește vindecarea și fluxul de sânge către extremități și zone care au nevoie de oxigenare.

Acest lucru poate, de asemenea, proteja inima și reduce șansele de formare a cheagurilor de sânge, ajutând, de asemenea, să vă mențineți activi.

2. Stimulează sistemul imunitar

Unele dintre componentele volatile ale uleiului de cimbru, cum ar fi camfenul și alfa-pinenul, sunt capabile să consolideze sistemul imunitar cu proprietățile lor antibacteriene și anti-fungice.

Acest lucru le face eficiente atât în interiorul cât și în exteriorul corpului, protejând membranele mucoase, intestinul și sistemul respirator împotriva infecțiilor potențiale.

Proprietățile antioxidante ale acestui ulei ajută de asemenea la reducerea daunelor provocate de radicalii liberi.

3. Cicatrizant

Aceasta este o proprietate extraordinară a uleiului esențial de cimbru.

Această proprietate face ca cicatricile și alte pete urâte pe corpul tău să dispară. Este valabil și pentru semnele chirurgicale, leziuni accidentale, acnee, variola, pojar și alte răni.

4. Îngrijirea pielii

Aplicarea topică a uleiului de cimbru este foarte popular pe piele, deoarece poate vindeca rănile și cicatricile, poate preveni durerea inflamatorie, hidratează pielea și chiar reduce la minimum apariția acneei.

Amestecul de proprietăți antiseptice și stimulanții antioxidanți din acest ulei vă poate păstra pielea în căutarea clară, sănătoasă și tânără pe măsură ce îmbătrâniți!

5. Antispasmodic

Milioane de oameni din întreaga lume suferă de tuse, crampe și dureri din cauza spasmelor.

Spasmele sunt contracții nedorite și excesive care pot avea loc în tracturile respiratorii, nervii, mușchii, intestinele sau alte organe și pot provoca tuse, convulsii, atacuri epileptice sau isterice, crampe și dureri musculare, dureri abdominale și intestinale.

6. Antireumatic

Există două motive principale pentru reumatism, artrită și gută.

Primul este circulația necorespunzătoare sau obstrucționată, iar a doua este o concentrație tot mai mare de toxine cum ar fi acidul uric în sânge. Uleiul esențial de cimbru poate rezolva ambele probleme.

Deoarece este un diuretic, crește urinarea și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Fiind un stimulent, acesta activează circulația și astfel rezolvă această problemă într-un mod separat.

Proprietățile antiinflamatorii ale timolului sunt bine cunoscute, iar în unele soiuri de ulei de cimbru, până la 70% este timolul.

Acest compus puternic vă poate ajuta să ușurați durerile articulațiilor și să promovați o gamă mai bună de mișcare, promovând în același timp fluxul sanguin în acele zone, făcându-vă să vă simțiți mai puternici și mai mult în controlul simptomelor artritice.

7. Ucide bacteriile

Același caryophyllene și camphene, împreună cu câteva alte componente, conferă proprietăți antibacteriene din uleiurile esențiale din cimbru.

Aceasta inhibă creșterea bacteriilor în interiorul și în exteriorul corpului.

Ea ucide bacteriile, precum și le ține departe de organele din organism. Acest lucru este deosebit de benefic în tratarea infecțiilor bacteriene cum ar fi colita, colică renală, infecții bacteriene la nivelul organelor genitale și uretra, intestine și sistemul respirator, precum și expunerea exterioară a rănilor.

Uleiul esențial de cimbru este un bun antiseptic și protejează rănile și rănile împotriva infecțiilor.

8. Tonic

Uleiul esențial de cimbru tonifică și sistemul circulator, inima, sistemul digestiv, sistemul nervos, mușchii și pielea, în timp ce fortifică și stimulează imunitatea.

Protejează sănătatea inimii

Aceasta este o proprietate foarte importantă și utilă a uleiului esențial de cimbru în contextul de astăzi, când tulburările de inimă cresc cu o rată alarmantă.

Acest ulei este foarte benefic pentru inimă. Îi menține funcționarea corectă, în timp ce este un antispasmodic, relaxează arterele și venele, reducând astfel stresul asupra inimii.

Mai mult, el întărește mușchii cardiace și tonifică inima, deoarece este un tonic. Practic, uleiul esential de cimbru este bun pentru fiecare parte a sănătății inimii.

9. Carminativ

Gazele care se formează în stomac și intestine nu sunt la fel de nevinovate cum par.

Efectul lor nu se limitează numai la mirosurile neplăcute. Ele pot vă suprime apetitul, să ridice tensiunea arterială, să pună în pericol inima, să dea dureri severe la stomac, crampe, vărsături, dureri de cap și greață.

În cazuri extreme, gazul excesiv poate chiar să vă pună în pericol viața. Prin urmare, gazul trebuie manipulat cu grijă și tratat în timp util.

Uleiul esențial de cimbru, fiind un carminativ și un antispasmodic, forțează îndepărtarea gazelor prin mișcarea descendentă (mișcarea ascendentă este foarte periculoasă) și nu le permite să se acumuleze din nou.

10. Stimulează urinarea

Cei care suferă de retenție de apă în organism din cauza insuficienței renale cronice sau din creșterea concentrației de toxine și săruri din sânge vor beneficia de proprietățile uleiului.

Acesta mărește urinarea și ajută la eliminarea excesului de apă, săruri și toxine din organism.

Ajută la reducerea greutății, scăderea tensiunii arteriale, reducerea grăsimilor și îmbunătățirea digestiei.

11. Emenagog

Femeile ar trebui să fie foarte interesate de această proprietate a uleiului esențial de cimbru. Ele caută mereu ceva care le poate ajuta să-și ușureze menstruația dureroasă, neregulată și menopauza prematură.

Uleiul esențial de cimbru este răspunsul la această problemă. El ajută în simptome cum ar fi dureri abdominale, oboseală, greață, depresie și scăderea tensiunii arteriale asociate cu menstruația.

De asemenea, poate întârzia menopauza, menținând astfel femeile sănătoase, fericite și fertile.

Uleiul este cunoscut pentru a avea anumite proprietăți de echilibrare a hormonilor și poate stimula producerea de progesteron.

Pentru femeile care trec prin menopauză sau au experimentat deja această schimbare, utilizarea regulată a uleiului de cimbru poate ajuta la menținerea nivelurilor hormonale sub control.

12. Expectorant

Când suferiți de răceli și tuse, trebuie să găsiți un expectorant. Uleiul esential de cimbru este unul extraordinar! Ajută la vindecarea infecțiilor care provoacă tuse și congestie nazală, dând astfel o ameliorare a simptomelor.

13. Reglează presiunea sanguină

Această proprietate este foarte benefică pentru cei care suferă de scăderea tensiunii arteriale.

Acești oameni riscă să cadă inconștienți în orice moment și să se simtă lenți, obosiți fără motiv. Acest ulei poate să-și normalizeze tensiunea arterială ridicându-l, ceea ce este la fel de important ca și scăderea acesteia.

14. Stimulent

Stimulează circulația, digestia, răspunsurile nervoase și secreția hormonilor, stimulând astfel întregul metabolism.

15. Îmbunătățește energia

Stimularea circulației și stimularea metabolică furnizată de uleiul de cimbru contribuie la o creștere semnificativă a energiei.

Dacă suferiți în mod obișnuit de oboseală în timpul zilei, chiar dacă aveți un somn bun, chiar și inhalarea compușilor aromatici de ulei de cimbru vă poate da un impuls energic.

16. Detoxifică corpul

Linalolul este una dintre cele mai comune componente ale uleiului de cimbru, și are, de asemenea, un număr de efecte antioxidante și detoxifiant asupra organismului.
Cel mai important, poate stimula vindecarea și regenerarea în ficat și ajută la detoxifierea rapidă a ficatului.

17. Ameliorează anxietatea

Uleiul de cimbru este un ulei de aromoterapie popular din numeroase motive, dar în primul rând datorită abilităților sale de ameliorare a stresului.

Inhalația uleiului de cimbru sau aplicarea în mod local a unor uleiuri diluate la tâmple, piept sau gât poate ajuta la scăderea nivelului general de stres și vă va lăsa să vă simțiți energici într-un mod pozitiv, mai degrabă decât unul anxios.

18. Bechic

Dacă aveți de mult timp tuse și antibioticele nu vă mai pot ajuta, atunci încercați acest ulei esențial.

Spre deosebire de antibioticele puternice, uleiul nu vă pune sănătatea, dar mai ales stomacul, în pericol.

Este capabil să vindece infecțiile în piept (plămâni, bronhii, laringe și faringi) și să oprească tusea.

19. Vermifug

Uleiul esențial de uleiul ucide viermii intestinali. Puteți să-l încercați atunci când aveți această problemă de sănătate.

20. Insecticid

Poate să țină departe insectele și dăunătorii și, de asemenea, să le elimine dacă este necesar.

Poate fi folosit în mod eficient pentru a ține departe paraziții care se hrănesc cu corpul uman, cum ar fi țânțarii, puricii, păduchii, muștele, precum și insectele care atacă boabele alimentare și hainele precum gândacii și molii.

Alte beneficii

Acționează ca un stimulator de memorie și un antidepresiv. Ajută la creșterea concentrației și vindecarea sinuzitei, bronșitei, anorexiei, celulitei, eczemelor, piciorului atletului, dermatitei, mușcăturilor de insecte și animale, intepării, laringitei, faringitei și a altor infecții.

În cele din urmă, poate fi folosit pentru a elimina mirosul respirației și a mirosului corporal.

Precauții

Poate fi iritant pentru unii oameni și poate provoca reacții alergice în unele cazuri.

Este, de asemenea, o substanță hipertensivă care crește tensiunea arterială, astfel încât cei cu tensiune arterială ridicată să îl folosească după consultarea unui medic.

Este un emmenagog, deci trebuie evitat în timpul sarcinii.

Cu cel alte uleiuri volatile îl poți amesteca

Uleiul esențial de cimbru se amestecă bine cu uleiurile esențiale de bergamotă, grapefruit, lămâie, lavandă, rozmarin și pin.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Disclaimer: Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui website nu au rolul de a înlocui consultarea, diagnosticul și/sau tratamentul medical al unui medic calificat sau al unui alt furnizor de servicii medicale.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *